SCHOOL-UNIFORMEN

In 2011 begonnen we met het uitdelen van schooluniformen. Het begon allemaal met een meisje, die vlakbij ons werkte en haar broertje niet naar school kon sturen, omdat ze geen geld had voor de uniformen en boeken. Ze leende 100 euro van ons en daarmee kon haar broertje voor 1 jaar naar school. Natuurlijk hoefde ze dit bedrag niet terug te betalen, maar vanaf dat moment was het voor ons duidelijk, in welk richting we hier van nut kunnen zijn. We zijn daarna stelselmatig begonnen met de Kinderprojecten. ..Afgelopen jaar waren we in de mogelijkheid geweest om weer 25 kinderen aan te melden voor het schooljaar .....Dit doet ons weer goed!.....we bedanken iedereen die hier aan meegeholpen hebben.. Ofschoon de basisscholen gratis zijn, zijn schooluniformen verplicht in Indonesië. En zelfs die onkosten kunnen vele ouders niet bekostigen !...De kinderen hebben 3 tot 4 schooluniformen nodig: Voor elke dag een andere Tenue - En dan nog een sporttenue. En eigenlijk ook nog witte sokken en zwarte schoenen. Een uniform lijkt misschien een overbodig iets in de ogen van Westerlingen, want "je kunt het geld toch beter besteden?", maar het dient meerdere doelen. Ten eerste de hygiëne: om de twee dagen een schoon uniform is wel zo fris in zo'n tropisch en warm klimaat. Ten tweede verzacht een uniform ook de verschillen tussen rijk en arm. De rijke jongen draagt hetzelfde uniform als de arme jongen die verderop in een krot woont. Ook de docenten dragen een uniform, in een andere kleur. Onderscheid moet er zijn. Ouders zijn verplicht die drie uniformen en het sporttenue voor de kinderen aan te schaffen. Een hoge kostenpost voor die ouders. Ook de lokale stoffenhandel en de lokale kleermaker profiteren mee van deze aanschaf.
Het zou mooi zijn als we in de toekomst die schooluniformen kunnen blijven verstrekken en ook schoenen en sokken kunnen geven aan de kinderen. Nu lopen enkelen nog op slippers of blote voeten. Allemaal afhankelijk van donaties die we verkrijgen.... Maar ook zijn er ouders die Totaal niets hebben en hun kinderen NIET naar school sturen, of naar een zeer beperkte School waar de kinderen maar 3 tot 4 uurtjes les hebben per dag... ( van 07.00 uur tot 11.00 uur of eerder ) ...dus echt heel basic !.

Vaak zie je voor de rest van de dag de kinderen slenteren door straten, zwemmen in vies water, ze gaan mee met de ouders werken of werk zoeken, sommigen zoeken voedsel in vuilnisbakken....

We zijn dankbaar voor de trouwe vaste donateurs die maandelijks ons blijven steunen met hun financiële injecties - alle kleine beetjes helpen !

We zijn goed bezig met diverse projecten, maar we zijn er nog lang niet. Met meer steun, goed hulp, bijdragen van de rijke lokale bevolking en het buitenland , kunnen we ervoor zorgen dat we door kunnen gaan .....

Vanaf het begin was het heel moeilijk om donaties te verkrijgen voor onze goede doel(en) - en nog steeds lijkt het net of we om geld staan te bedelen.  Daarom hopen we dat meer mensen ons maandelijks gaan steunen als vaste Donateur.

Met behulp van maandelijkse donaties worden onze inkomsten structureler en stabieler en zijn we minder afhankelijk van eenmalige donaties. Hierdoor kunnen we onze projectpartners in Indonesië op een meer structurele basis sponsoren.

Ook kunnen we makkelijker inspringen op onverwachte situaties: een verzoek om een (levensreddende) operatie, bijspringen met aanvullende voedselhulp, reparatie van een school die in één nacht plotseling gesloopt was, een familie in nood die dringend hulp nodig heeft.

Vul onderstaand Formulier in en met Uw hulp kan onder andere een kind weer naar school !

Wij hopen op veel response...

RBO-foundation

KVK : 18130545

Btw nr.: NL008.208.177B.02.

Rekeningnr:  NL60 INGB 0007353286  onder vermelding "Schooluniformen Sukabumi". 

U kan ook rechtstreeks naar de Stichting in Indonesia storten :

Yayasan Insan Cerdikia

KP jambelaer

RT 001   RW 001

DS padaasin kec  Cisaat

Bank BJB    0083371412100

www.kitabisa.com/sekolahpelosok

Vul onderstaand formulier als U wilt helpen - of meer informatie wilt

U krijgt binnen 24 uur antwoord terug.