School voor de Blinden en Slechtzienden

In 2012 begonnen we met het meehelpen aan het bouwen van een klein schooltje, dat kinderen die blind zijn of slechtziend, opvangen en verzorgen.....Allereerst met medicatie en voedsel . 

Hier worden deze kinderen, opgevangen die geen ouders meer hebben of voor wie de vader en/of moeder niet kunnen zorgen, opgeleid en klaargestoomd voor de Indonesische maatschappij.  

Buiten de reguliere leervakken, krijgen deze kinderen ook les in massagetechnieken - zodat ze dadelijk op latere leeftijd, enigszins een vak geleerd hebben... - met hulp van vermogende bewoners van Sukabumi ( Dokters en Advocaten ) kon het uitgroeien tot een Stichting met mogelijkheden. Meer kinderen werden opgevangen en faciliteiten zoals meer kamers, toiletten, leerkrachten enzovoort moesten bekostigd worden. Op dit moment is de meisjes-afdeling voldoende gerenoveerd, maar de jongens-afdeling moet al geruime tijd geleden al verbouwd en danig gerenoveerd worden. Er zijn enkele leerkrachten die op vrijwillige basis daar werken en via onze Vrijwilligerscentrale komen er regelmatig jongelieden uit Europa een tijdje meehelpen, maar minimaal twee betaalde leerkrachten is nog hoognodig ! 

Donaties groot en klein zijn nodig .  

RBO-foundation

KVK : 18130545

Btw nr.: NL008.208.177B.02.

U kan ook rechtstreeks naar de Stichting in Indonesia storten :

Yayasan Insan Cerdikia

KP jambelaer

RT 001 RW 001

DS padaasin kec Cisaat

Bank BJB 0083371412100

www.kitabisa.com/sekolahpelosok

Rekeningnr:   NL60 INGB 0007353286   onder vermelding   "Blindenschool Sukabumi". 

Vul onderstaand Formulier in voor meer informatie, met Uw hulp kunnen we verder bouwen !

U krijgt binnen 24 uur antwoord terug.